Ενδιαφέρουσες
Ιστοσελίδες
 Site Map  English
Aναζήτηση
Γενικές Πληροφορίες
Κατάλογοι Βιβλιοθήκης
Εργογραφία Συνθετών
Αρχείο Ελληνικής Μουσικής
Εκπαιδευτικά και Ερευνητικά Προγράμματα
Επικοινωνία με τη Βιβλιοθήκη
  E-mail  
  Οι ερωτήσεις σας  
  Ενημερωτικό Δελτίο  
Νέα της Βιβλιοθήκης
Ψηφιακή Βιβλιοθήκη
Γίνετε φίλοι της Βιβλιοθήκης
Τετράδιο (άρθρα-κείμενα)

Ακούστε
 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Σελίδα| Επικοινωνία με τη Βιβλιοθήκη| Οι ερωτήσεις σας|
Προηγούμενες Ερωτήσεις
makrinoris thanasis 14/03/2003
Ερώτηση Θα ήθελα να παρακαλέσω αν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με τα παρακάτω κομμάτια ήχου εικόνας ιστορίας κλπ Ελληνική Οπερέτα: Η μοδιστρούλα (Ν.Χατζηαποστόλου) Τσιγγάνικο (Βαπτιστικός, Θ.Σακελλαρίδη) Τι μάτια (Ν.Χατζηαποστόλου) Ο κατάδικος (Ν.Χατζηαποστόλου) Τον καιρό εκείνο τον παλιό (Βαπτιστικός, Θ.Σακελλαρίδη) Η καρδιά μου πονεί για σας (Βαπτιστικός, Θ.Σακελλαρίδη) Πόσο σ’ έχω συμπαθήσει (Απάχηδες των Αθηνών, Ν.Χατζηαποστόλου) Ο Αγωγιάτης (Ν.Χατζηαποστόλου) Αγάπης λόγια (Οι ερωτευμένοι, Ν.Χατζηαποστόλου) Ρετσίνα (Ν.Χατζηαποστόλου) Μόνο με σένα (Απάχηδες των Αθηνών, Ν. Χατζηαποστόλου) Στο στόμα, στο στόμα (Βαπτιστικός, Θ.Σακελλαρίδη) Πω, πω, τρελάθηκα (Απάχηδες των Αθηνών, Ν.Χατζηαποστόλου)
Απάντηση

Κύριε Μακρυνόρη,
όπως θα γνωρίζετε η βιβλιογραφία για το θέμα που σας ενδιαφέρει είναι περιορισμένη. Παρόλα αυτά η Βιβλιοθήκη διαθέτει κάποιες πληροφορίες τις οποίες θα πρέπει να έρθετε εδώ για να βρείτε.
Συγκεκριμένα, υπάρχουν ορισμένες ηχογραφήσεις από διάσπαρτα έργα των συνθετών που αναφέρετε, υπάρχουν 2-3 βιβλία που αναφέρονται στην οπερέττα, υπάρχουν κάποια σχετικά άρθρα στο περιοδικό Δίφωνο, και φυσικά υπάρχουν οι παρτιτούρες των έργων.
Από το internet μπορείτε μόνος σας να ψάξετε για το τι υπάρχει: για τις παρτιτούρες θα πάτε στο Αρχείο Ελληνικής Μουσικής>Συλλογές>Ελληνικά Τραγούδια, ενώ για τα βιβλία και τις ηχογραφήσεις θα πάτε στους Καταλόγους>Προσκτήσεις και θα ψάξετε είτε με τα συγκεκριμένα ονόματα είτε γενικά για οπερέττα επιλέγοντας από το Γενικό Ευρετήριο το είδος υλικού που σας ενδιαφέρει.

 


Επιστροφή στις ερωτήσεις
   
Εκτύπωση Επιστροφή στην αρχή