Ενδιαφέρουσες
Ιστοσελίδες
 Site Map  English
Aναζήτηση
Γενικές Πληροφορίες
Κατάλογοι Βιβλιοθήκης
Εργογραφία Συνθετών
Αρχείο Ελληνικής Μουσικής
Εκπαιδευτικά και Ερευνητικά Προγράμματα
Επικοινωνία με τη Βιβλιοθήκη
  E-mail  
  Οι ερωτήσεις σας  
  Ενημερωτικό Δελτίο  
Νέα της Βιβλιοθήκης
Ψηφιακή Βιβλιοθήκη
Γίνετε φίλοι της Βιβλιοθήκης
Τετράδιο (άρθρα-κείμενα)

Ακούστε
 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Σελίδα| Επικοινωνία με τη Βιβλιοθήκη| Οι ερωτήσεις σας|
Προηγούμενες Ερωτήσεις
Πελαγία  Εξαδακτύλου 03/03/2008
Ερώτηση κάνουμε ένα project με θέμα τους μετανάστες και ψάχνουμε δημοτικά τραγούδια της ξενιτιάς καθως και την παρτιτούρα της "ξενιτιάς" του Απόστολου Καλδάρα Ευχαριστούμε
Απάντηση

Στη συλλογή της Βιβλιοθήκης υπάρχουν συλλογές δημοτικών τραγουδιών που περιέχουν τραγούδια της ξενιτιάς. Για παράδειγμα, στη συλλογή του Ν. Γ. Πολίτη "Εκλογαί από τα τραγούδια του ελληνικού λαού" περιλαμβάνεται και ένα κεφάλαιο που τιτλοφορείται "Τραγούδια της ξενιτειάς". Επίσης, μία πολύ καλή πηγή για τραγούδια της ξενιτιάς είναι και η ιστοσελίδα της Θράκης (http://epth.sfm.gr/). Για να μπορέσετε να χρησιμοποιήσετε την βάση θα πρέπει να θέσετε username και password πατώντας στο "Εγγραφή Νέου Χρήστη". Κατόπιν, εμείς θα ενεργοποιήσουμε την δυνατότητα πρόσβασής σας στην βάση δεδομένων (αυτό γίνεται συνήθως την επόμενη εργάσιμη μέρα) και μετά από το email που θα λάβετε θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την βάση. Αν πάτε στο αριστερό μενού θα δείτε ότι υπάρχει μία ένδειξη που λέει "Θεματική Πλοήγηση". Πατώντας εκεί θα δείτε διάφορες λίστες. Στην τρίτη λίστα με τίτλο "ταξινόμηση κατά το περιεχόμενο" πατήστε στην ένδειξη "Ξενιτιάς" όπου θα διαπιστώσετε ότι υπάρχουν  συνολικά 125 τραγούδια τα οποία φαντάζομαι ότι θα σας είναι χρήσιμα. Πατώντας στον τίτλο του κάθε τραγουδιού θα μεταφέρεστε σε μία καρτέλα όπου υπάρχουν πολλά στοιχεία για το κάθε τραγούδι όπως ηχητικό παράδειγμα, παρτιτούρα, στίχοι του τραγουδιού κ.λπ.

Τέλος, η παρτιτούρα του τραγουδιού του Απόστολου Καλδάρα δυστυχώς δεν περιλαμβάνεται στη συλλογή μας. Θα μπορούσατε να την αναζητήσετε σε κάποιο μουσικό κατάστημα της Αθήνας.


Επιστροφή στις ερωτήσεις
   
Εκτύπωση Επιστροφή στην αρχή