Ενδιαφέρουσες
Ιστοσελίδες
 Site Map  English
Aναζήτηση
Γενικές Πληροφορίες
Κατάλογοι Βιβλιοθήκης
Εργογραφία Συνθετών
Αρχείο Ελληνικής Μουσικής
Εκπαιδευτικά και Ερευνητικά Προγράμματα
Επικοινωνία με τη Βιβλιοθήκη
  E-mail  
  Οι ερωτήσεις σας  
  Ενημερωτικό Δελτίο  
Νέα της Βιβλιοθήκης
Ψηφιακή Βιβλιοθήκη
Γίνετε φίλοι της Βιβλιοθήκης
Τετράδιο (άρθρα-κείμενα)

Ακούστε
 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Σελίδα| Επικοινωνία με τη Βιβλιοθήκη| Οι ερωτήσεις σας|
Προηγούμενες Ερωτήσεις
Ξένια Θεοδωρίδου 03/07/2008
Ερώτηση Μήπως μπορείτε να μου υποδείξετε Lieder για σοπράνο με ποιητικό κείμενο/θέμα το χειμώνα, τα Χριστούγεννα ή και τη μητρότητα για μια μουσική βραδιά την περίοδο λίγο πριν τα Χριστούγεννα;Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Απάντηση
 
Σχετικά με τα Lieder που σας ενδιαφέρουν έχουμε να σας προτείνουμε ένα πολύ χρήσιμο site (www.recmusic.org/lieder) όπου περιέχονται στίχοι από σχεδόν 50.000 μελοποιημένα κείμενα, lieder ή γενικότερα art songs, στην πρωτότυπη γλώσσα αλλά πολλά από αυτά και σε μετάφραση. Υπάρχουν indexes γι αυτά τα τραγούδια, αλλά στην περίπτωσή σας μάλλον σας εξυπηρετεί να ψάξετε με λέξεις κλειδιά τα θέματα που σας ενδιαφέρουν. (Θα βρείτε την πλατφόρμα αναζήτησης στα utilities στα αριστερά της πρώτης οθόνης). Μπορείτε να κάνετε την αναζήτησή σας και σε διάφορες γλώσσες.
Σε δεύτερο επίπεδο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον Κατάλογο της Βιβλιοθήκης (http://www.mmb.org.gr/megaro/page/default.asp?la=1&id=1728) προκειμένου να εντοπίσετε ποια από τα lieder που σας ενδιαφέρουν μπορείτε να τα βρείτε στη Βιβλιοθήκη.

Επιστροφή στις ερωτήσεις
   
Εκτύπωση Επιστροφή στην αρχή