Ενδιαφέρουσες
Ιστοσελίδες
 Site Map  English
Aναζήτηση
Γενικές Πληροφορίες
Κατάλογοι Βιβλιοθήκης
Εργογραφία Συνθετών
Αρχείο Ελληνικής Μουσικής
Εκπαιδευτικά και Ερευνητικά Προγράμματα
Επικοινωνία με τη Βιβλιοθήκη
  E-mail  
  Οι ερωτήσεις σας  
  Ενημερωτικό Δελτίο  
Νέα της Βιβλιοθήκης
Ψηφιακή Βιβλιοθήκη
Γίνετε φίλοι της Βιβλιοθήκης
Τετράδιο (άρθρα-κείμενα)

Ακούστε
 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Σελίδα| Επικοινωνία με τη Βιβλιοθήκη| Οι ερωτήσεις σας|
Προηγούμενες Ερωτήσεις
Στυλιανή Καψάλη 25/10/2003
Ερώτηση Καταρχήν συγχαρητήτια για την ΄΄αρτια οργανωμένη ιστοσελίδα σας! Θα ήθελα να σας ρωτήσω πού μπορώ να βρω πληροφορίες για τις μπάντες και τις φιλαρμονικές γενικά. Είναι αλήθεια ότι η μπάντα ήρθε στην Ελλάδα μέσω του Όθωνα και των Βαυαρών; Ευχαριστώ πολύ. Με εκτίμηση, Στυλιανή Καψάλη
Απάντηση

Κυρία Καψάλη,
στη Βιβλιοθήκη υπάρχουν μερικά βιβλία σχετικά με τις μπάντες και τις φιλαρμονικές. Μπορείτε να ψάξετε γι' αυτά στις Προσκτήσεις χρησιμοποιώντας σαν λέξεις κλειδιά αυτές τις δύο λέξεις. Επίσης, στο βιλίο Ιστορία της Νεοελληνικής μουσικής του Σ. Μοντσενίγου, Αθήνα 1958 υπάρχουν πολλές σχετικές πληροφορίες. Το βιβλίο αυτό είναι δύσκολο να βρεθεί στο εμπόριο, οπωσδήποτε όμως θα υπάρχει στις συλογές του Κρατικού Ωδείου, του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου ή και του Πανεπιστημίου Μακεδονίας εκεί στη Θεσσαλονίκη.
Τώρα σχετικά με το πώς ήρθε η μπάντα στην Ελλάδα, θα πρέπει να σκεφτούμε ότι τα Επτάνησα, λόγω ιστορικών συνθηκών, ήταν αυτά που πάντα προπορεύονταν χρονικά και πολιτιστικά, και οι επιροές τους οι μουσικές ήταν φυσικά από την Ιταλία.


Επιστροφή στις ερωτήσεις
   
Εκτύπωση Επιστροφή στην αρχή