Ενδιαφέρουσες
Ιστοσελίδες
 Site Map  English
Aναζήτηση
Γενικές Πληροφορίες
Κατάλογοι Βιβλιοθήκης
Εργογραφία Συνθετών
Αρχείο Ελληνικής Μουσικής
Εκπαιδευτικά και Ερευνητικά Προγράμματα
Επικοινωνία με τη Βιβλιοθήκη
Νέα της Βιβλιοθήκης
Ψηφιακή Βιβλιοθήκη
Γίνετε φίλοι της Βιβλιοθήκης
Τετράδιο (άρθρα-κείμενα)

Ακούστε
 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Σελίδα| Δανεισμός|

Νέα υπηρεσία δανεισμού eBooks & Ηλεκτρονικών Βάσεων Δεδομένων από απόσταση

Η Βιβλιοθήκη ξεκίνησε το δανεισμό ebooks (ηλεκτρονικών βιβλίων) μέσω της υπηρεσίας EBSCOhost και την προσφέρει δωρεάν στους αναγνώστες της. Μέσω της υπηρεσίας αυτής οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα αναζήτησης και δανεισμού από απόσταση (remote access) πάνω από 3500 τίτλους βιβλίων, εκ των οποίων 41 αφορούν αποκλειστικά στη μουσική.

Δείτε τη βάση: http://search.ebscohost.com

Οδηγίες για την εγγραφή στην υπηρεσία:

Για όσους είναι ήδη μέλη της Βιβλιοθήκης:
Συμπληρώστε την παρακάτω ηλεκτρονική φόρμα, με τα στοιχεία που έχετε δώσει κατά την εγγραφή σας, ώστε να σας σταλούν οι απαραίτητοι κωδικοί πρόσβασης (username/password).

Για όσους δεν είναι μέλη της Βιβλιοθήκης:
Συμπληρώστε την ηλεκτρονική φόρμα, προκειμένου να γίνετε μέλη και στη συνέχειαι να να σας σταλούν οι απαραίτητοι κωδικοί πρόσβασης (username/password).

Οδηγίες χρήσης (προαπαιτείται η εγκατάσταση του Adobe® Digital Editions 1.7.1) και για το πώς γίνεται ο δανεισμός των ebooks θα βρείτε εδώ.

Με την απόκτηση των κωδικών αυτών ενεργοποιείται αυτόματα η χρήση όλων των υπηρεσιών που προσφέρονται μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας EBSCOhost (ebooks και βιβλιογραφικές βάσεις δεδομένων) όπως περιγράφονται παρακάτω:

eBook Collection (EBSCOhost)

Μία από τις νέες προσθήκες στη συλλογή ηλεκτρονικών πηγών της Βιβλιοθήκης είναι και τα ηλεκτρονικά βιβλία (eBooks). Πρόκειται για συλλογή περισσότερων από 3.500 τίτλων, εκ των οποίων οι 41 αποτελούν προσκτήσεις της Βιβλιοθήκης. Σκοπός είναι αυτή η συλλογή να διευρύνεται συνεχώς με την προσθήκη νέων τίτλων σε ηλεκτρονική μορφή. Τα βιβλία που περιλαμβάνονται σε αυτή τη συλλογή της Βιβλιοθήκης, καλύπτουν ευρύτερα γνωστικά αντικείμενα που δεν περιορίζονται μόνο στη μουσική αλλά και σε άλλες τέχνες, ενώ δεν λείπουν και βιβλία ιστορίας, φιλοσοφίας, γλωσσολογίας.

RILM Abstracts of Music Literature

Η πιο διαδεδομένη μουσική βιβλιογραφική βάση που αποτελεί βασικό εργαλείο έρευνας για τους μουσικολόγους, ερευνητές, φοιτητές και σπουδαστές, βιβλιοθηκάριους, καθηγητές αλλά και λάτρεις της μουσικής. Το RILM περιέχει πάνω από 620,000 εγγραφές, ενώ κάθε χρόνο εμπλουτίζεται με περίπου 30,000 νέες εγγραφές καλύπτοντας όλο το φάσμα των πηγών όπως: άρθρα, περιοδικά, βιβλιογραφίες, κατάλογοι, διδακτορικές διατριβές, Festschriften, εικονογραφίες, κριτικές εκδόσεις σε συλλογικά έργα, εθνογραφικές ηχογραφήσεις, πρακτικά συνεδρίων, ηλεκτρονικές πηγές, κριτικές και πολλά άλλα.


Library, Information Science & Technology Abstracts

Η βιβλιοθηκονομική αυτή βάση δεδομένων ευρετηριάζει πάνω από 400 τίτλους βασικών περιοδικών σχετικά με την επιστήμη της πληροφορίας. Επίσης ευρετηριάζει βιβλία, τεχνικές εκθέσεις και πρακτικά συνεδρίων σε θέματα που αφορούν τη βιβλιοθηκονομία, ταξινόμηση, καταλογογράφησης, βιβλιομετρική, ανάκτηση πληροφορίας, διαχείριση πληροφορίας και άλλα. Η κάλυψη που προσφέρει είναι από τα μέσα του 1960 μέχρι και σήμερα.

Teacher Reference Center

Η βάση αυτή ευρετηριάζει και παριέχει περιλήψεις άρθρων από τα 280 πιο δημοφιλή διεθνή περιοδικά σχετικά με τη μουσική εκπαίδευση


GreenFILE

Η GreenFILE προσφέρει υψηλού επιπέδου ερευνητική πληροφορία όσον αφορά την επίδραση του ανθρώπου στο περιβάλλον. Η συλλογή περιλαμβάνει ερευνητικά, κυβερνητικά αλλά και γενικού ενδιαφέροντος περιεχόμενο σχετικά με την παγκόσμια υπερθέρμανση, τα πράσινα κτήρια, την μόλυνση, την ανακύκλωση και άλλα. Η βάση αυτή παρέχει βιβλιογραφικές πληροφορίες και περιλήψεις για πάνω από 384,000 βιβλιογραφικές εγγραφές καθώς επίσης και 4,700 εγγραφές από πλήρη άρθρα περιοδικών ανοιχτής πρόσβασης.

European Views of the Americas: 1493 to 1750

Η βιβλιογραφική αυτή βάση δεδομένων αποτελεί σημαντική πηγή πληροφορίας για τις βιβλιοθήκες, ερευνητές ή ευρύ κοινό που ενδιαφέρεται σχετικά με τα Ευρωπαϊκά επιτεύγματα που έχουν άμεση σχέση με την Αμερική. Η βάση αυτή περιλαμβάνει πάνω από 32,000 εγγραφές καθώς και έναν κατανοητό οδηγό σχετικά με την εκδοτική παραγωγή των Αμερικανών στην Ευρώπη πριν από το 1750.


Οδηγίες χρήσης και πώς γίνεται ο δανεισμός των ebooks θα βρείτε εδώ.

   
Εκτύπωση Επιστροφή στην αρχή