Ενδιαφέρουσες
Ιστοσελίδες
 Site Map  English
Aναζήτηση
Γενικές Πληροφορίες
Κατάλογοι Βιβλιοθήκης
Εργογραφία Συνθετών
Αρχείο Ελληνικής Μουσικής
Εκπαιδευτικά και Ερευνητικά Προγράμματα
  Ελεύθερο Εργαστήρι Μουσικής Παιδείας  
  Παρασκευή στις 3: Συναυλίες στη Βιβλιοθήκη  
  Θεατρικές παραστάσεις για παιδιά  
  Κυριακάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα για παιδιά  
  Κύκλος Διαλέξεων για την Τέχνη  
  Διαδραστικό πρόγραμμα για παιδιά  
  Από τις Μούσες στους υπολογιστές  
  Εκπαιδευτικά προγράμματα για επισκέψεις σχολείων  
  Διαγωνισμοί - Διαλέξεις - Συναυλίες  
  Παιδική Βιβλιοθήκη  
  αποθετήριο Ευτέρπη: Τραγούδια για εκπαιδευτική χρήση - Ψηφιακό Μουσικό Ανθολόγιo  
  Νέες δραστηριότητες για τα Ωδεία  
  Αυτή την εβδομάδα στη Βιβλιοθήκη: Πρόγραμμα εκδηλώσεων  
  Europeana Sounds  
  Αρχείο Εκπαιδ. Προγραμμάτων  
  Μουσικό ταξίδι στο σήμερα  
  Ημέρα Μουσικής 2016  
  Που πήγαν τα ρούχα του άι-Βασίλη;  
  Ο συνθέτης Γιώργος Σισιλιάνος  
  Camerata Junior: Ακροάσεις για την επιλογή νέων μελών  
  EUscreenXL  
  Στον λαβύρινθο του Μεσαίωνα  
  Η Wikipedia τραγουδάει ελληνικά  
  Όλα είναι Μουσική  
  Τα παιδιά του Μπαχ  
  Παρέα με τη μουσική  
  Master Class for Flute  
   
  Το IQ του Mozart  
   
  Το DNA του Beethoven  
   
   
   
   
  Europeana Radio  
   
   
   
Επικοινωνία με τη Βιβλιοθήκη
Νέα της Βιβλιοθήκης
Ψηφιακή Βιβλιοθήκη
Γίνετε φίλοι της Βιβλιοθήκης
Τετράδιο (άρθρα-κείμενα)

Ακούστε
 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Σελίδα| Εκπαιδευτικά και Ερευνητικά Προγράμματα| Θεατρικές παραστάσεις για παιδιά|

 

 

Σύλλογος Οι Φίλοι της Μουσικής

Θεατρική Παράσταση για παιδιά

Απαγορεύεται η μουσική!

Μια θεατρική παράσταση με απολαυστικά τραγούδια και ευφάνταστες μελωδίες

Ομάδα Κοπέρνικος

 Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος «Λίλιαν Βουδούρη»

στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

 

Δείτε το βίντεο-τρέηλερ της παράστασης 

'Οσο κι αν ο ανατρεπτικός της τίτλος προσπαθεί να μας πείσει για το αντίθετο, η κεφάτη αυτή παράσταση ήρθε για να μας αποδείξει ότι η μουσική είναι παντού!

Περίληψη: Σε μια όμορφη και ήσυχη πολυκατοικία ο κύριος Ευδαίμων, ένας στρυφνός και πειθαρχημένος κύριος, ζει μια απολύτως... αθόρυβη καθημερινότητα. Όλα ανατρέπονται όμως όταν στο διπλανό διαμέρισμα μετακομίζει ένας νεαρός μουσικός, μαέστρος μιας παιδικής χορωδίας και λάτρης κάθε είδους μουσικής! Ο κύριος Ευδαίμων, ενοχλούμενος από τις μελωδίες και τους πρόσχαρους ήχους του, καταστρώνει ένα παμπόνηρο σχέδιο για να τον διώξει μακριά, την ίδια ώρα που ο νεαρός μαέστρος προσπαθεί να κερδίσει τη φιλία του αποδεικνύοντάς του ότι η μουσική βρίσκεται παντού, ακόμα και μέσα στην καθ'όλα αποστειρωμένη και άηχη ζωή του!

 

   

Το κείμενο υπογράφουν οι συγγραφείς 'Αγγελος Αγγέλου και Έμη Σίνη, ιδρυτικά μέλη της ομάδας Κοπέρνικος, ήδη αναγνωρισμένοι στο χώρο του θεάτρου για παιδιά. Είναι βραβευμένοι με 1ο Κρατικό Βραβείο Συγγραφής Παιδικού Θεατρικού Έργου και δημιουργοί του επιτυχημένου cd για παιδιά "Ο κόσμος ανάποδα".

Μια παράσταση γεμάτη μουσική. Παράλληλα, με τα πρωτότυπα τραγούδια και τις ζωντανές ερμηνείες επί σκηνής, σε αρκετά σημεία της παράστασης τα ίδια τα παιδιά συμμετείχαν ενεργά σε αυτό το μουσικό πανδαιμόνιο, αφού αναλαμβάνουν το ρόλο της παιδικής χορωδίας την οποία διευθύνει ο νεαρός μας ήρωας.

Μια παράσταση για τη φιλία, τη διαφορετικότητα, την ελευθερία και τον σεβασμό. Πώς μπορούν εν τέλει πολλοί διαφορετικοί άνθρωποι να ταιριάξουν μεταξύ τους και τι έχουν να πάρουν ο ένας από τον άλλον, όταν υπάρχει θέληση και καλή διάθεση για συνεργασία; Τι γίνεται όταν οι ρόλοι αντιστρέφονται και γινόμαστε εμείς ο "διαφορετικός"; Μέσα από την ιστορία αποδεικνύεται τελικά πως η μουσική λειτουργεί σαν μια "γέφυρα" που ενώνει ανθρώπους, καταλύοντας κάθε είδους σύνορα!

Μια παράσταση με εκπαιδευτικά στοιχεία που διασκεδάζει. Πέρα από την έντονη μουσική παρουσία και τα εκπαιδευτικά χαρακτηριστικά, από την παράσταση δεν λείπει το χιούμορ, η δράση και οι έξυπνοι θεατρικοί διάλογοι, που χαρακτηρίζουν άλλωστε κάθε δουλειά της ομάδας Κοπέρνικος.

Το ζεστό, ξύλινο θεατράκι της Βιβλιοθήκης γέμισε υπέροχες μουσικές και τραγούδια, ενώ η έντονη δράση και το έξυπνο χιούμορ σε ένα απόλυτα παιχνιδιάρικο σκηνικό, προσέφεραν στα παιδιά ηλικίας 4-9 ετών ένα μοναδικά ευρηματικό και ποιοτικό θέαμα.

Κείμενο: 'Αγγελος Αγγέλου, Έμη Σίνη
Σκηνοθεσία: Γκάυ Στεφάνου
Μουσική-Ενορχ/ση: 'Αγγελος Αγγέλου
Στίχοι: Έμη Σίνη
Κίνηση-χορογραφίες: Θάνος Δασκαλόπουλος
Σκηνικά, Ειδ. κατασκευές: Γκάυ Στεφάνου
Κουστούμια: Ομάδα Κοπέρνικος
Ηχογράφηση, editing, mastering: Γιώργος Ζιώτας

Παίζουν: Ορέστης Τζιόβας, Ελισσαίος Βλάχος, Μιχάλης Κοιλάκος

Βιογραφικά Συντελεστών:

'Αγγελος Αγγέλου - Έμη Σίνη Ο 'Αγγελος Αγγέλου και η Έμη Σίνη, ασχολούνται με τον τομέα του παιδικού θεάματος από το 2005. Από τότε μέχρι σήμερα έχουν υπογράψει αξιόλογες δουλειές στον τομέα της δισκογραφίας και του μουσικού θεάτρου, αλλά και στον τομέα του παιδικού βιβλίου και του ραδιοφώνου.

Το 2008 δημιουργούν την καλλιτεχνική ομάδα ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ που απαρτίζεται από ηθοποιούς, μουσικούς, τραγουδιστές, σκηνοθέτες, εικονογράφους, ενορχηστρωτές, στοχεύοντας πάντα στην ποιοτική, χειροποίητη και καινοτόμα δημιουργία. Οι δυο τους έχουν γράψει και σκηνοθετήσει δεκάδες παραστάσεις, που έχουν παρουσιαστεί σε σχολεία, θέατρα και χώρους πολιτισμού εντυπωσιάζοντας μικρούς και μεγάλους.

Βασικοί σταθμοί των δύο δημιουργών είναι:

Νοέμβριος 2007: Α΄ Βραβείο στο Διαγωνισμό Κρατικών Βραβείων του Υπουργείου Πολιτισμού, στην κατηγορία Συγγραφής Παιδικού Θεατρικού έργου, για το έργο τους: «Ένα... Ανάποδο Ταξίδι»

Δεκέμβριος 2007, Οκτώβριος-Δεκέμβριος 2008: Δύο μουσικο-θεατρικές, παιδικές, ραδιοφωνικές εκπομπές: «Τα Χριστούγεννα του μικρού Κοπέρνικου» και «Ο μικρός Κοπέρνικος και οι 7 'Αθλοι» που εκπέμπουν από τη συχνότητα του Δεύτερου Προγράμματος 103,7.

Φεβρουάριος 2009: Εκδίδεται το παιδικό τους cd: «Ο Κόσμος Ανάποδα», (μουσική: 'Αγγελος Αγγέλου και στίχοι: Έμη Σίνη), με συμμετοχές του Σωκράτη Μάλαμα του Σπύρου Σακκά της Μαρίας Θωίδου κ.α.

Οκτώβριος 2011: Εκδίδεται το πρώτο τους βιβλίο «Θέλω να αρρωστήσω», εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ, που παίρνει υποψηφιότητα για τα βραβεία ΔΙΑΒΑΖΩ 2012.

Δεκέμβριος 2011: Ο 'Αγγελος Αγγέλου κερδίζει το Β’ βραβείο μουσικής σύνθεσης στους Πανελλήνιους Αγώνες Ελληνικού Τραγουδιού που διοργανώνει η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του ιδρύματος Ωνάση.

Οκτώβριος 2012: Εκδίδεται το βιβλίο τους «Ο Κοπέρνικος και ο ξυπόλυτος μύωψ», εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ

Απρίλιος 2012: Μουσικο-θεατρική παράσταση: «Δύο ανάποδοι δραπέτες», Μουσική σκηνή Πυρήνας.

Φεβρουάριος - Μάιος 2013: Θεατρική παράσταση: «Ο κύριος ΚΙΧ και το μυστικό κουτί των ήχων», Ελληνικός Κόσμος (Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού).

Μάρτιος – Μάιος 2013: Μουσικο-θεατρική παράσταση: «Ο Κόσμος Ανάποδα», Ελληνικός Κόσμος (Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού).

Ελισσαίος Βλάχος Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Γιώργου Αρμένη. Έχει δουλέψει στο θέατρο ως ηθοποιός, σκηνοθέτης, συγγραφέας, βοηθός σκηνοθέτη και βοηθός παραγωγής καθώς και στον κινηματογράφο ως ηθοποιός. Στο παιδικό θέατρο έχει συμμετάσχει στις παραστάσεις: «Οι φασουλήδες του Κατσιπόρα», του Φ.Γ. Λόρκα (σκηνοθ.: Αιμιλία Υψηλάντη), «Ιστορίες από το λιμάνι ζάρι» και «Μια μέρα στη θάλασσα της τσιχλόφουσκας», των 'Αγγελου Αγγέλου και Έμης Σίνη, στις παραστάσεις κουκλοθεάτρου: «Το τσίρκο πετάει», των Θράσου Καμινάκη και Ελένης Κονιδάρη, (σκηνοθ.: του ιδίου, ομάδα Τα φτερά του μύθου), «Όσο πιο γρήγορα», (διασκευή σεναρίου και σκηνοθεσία του ιδίου, ομάδα Τα φτερά του μύθου), καθώς και στις μουσικές παραστάσεις «Ο κόσμος ανάποδα» και «Δυο ανάποδοι δραπέτες», πάνω σε τραγούδια και κείμενα της Έμης Σίνη και του 'Αγγελου Αγγέλου. Ακόμη συμμετείχε στις μουσικοθεατρικές παιδικές ραδιοφωνικές εκπομπές (στο Δεύτερο Πρόγραμμα): «Τα Χριστούγεννα του μικρού Κοπέρνικου» και «Ο μικρός Κοπέρνικος και οι επτά άθλοι», σε κείμενα και ραδιοφωνική σκηνοθεσία 'Αγγελου Αγγέλου και Έμης Σίνη.

Μιχάλης Κοιλάκος. Απόφοιτος της Ανώτερης Δραματικής Σχολής Θεάτρου Τέχνης ΚΑΡΟΛΟΣ ΚΟΥΝ και του ΤΕΙ Αθήνας Πολιτικών Έργων Υποδομής. Έχει σπουδάσει κλασική κιθάρα και θεωρητικά μουσικής και παίζει λαούτο και ακορντεόν. Από το 2001 έχει ερμηνεύσει μια μεγάλη γκάμα ρόλων σε θεατρικές παραστάσεις τόσο στο παιδικό όσο και στο θέατρο για ενήλικες, ενώ τα τελευταία χρόνια σκηνοθέτησε τις παραστάσεις Ο 'Ανθρωπος που φύτευε δέντρα, ΚΕΤ 2014 και Παντογνώστης και Ζωντόβολος, θέατρο Βαφείο Λάκης Καραλής 2009-10. Συμμετείχε στην παιδική παράσταση του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών "Το νησί των θησαυρών", 2012-4 σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου, και παράλληλα με το παιδικό έργο πρωταγωνιστεί φέτος στην παράσταση "Ανεπίδεκτη διόρθωσης" του Στέφανο Μασίνι (ΚΙΕΤ).

Ορέστης Τζιόβας.  Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1983. Σπόυδασε στη δραματική σχολή του Εθνικού Θεάτρου από όπου αποφοίτησε το 2007. Από τότε έχει αδιάκοπη πορεία στο θέατρο με πολλές συνεργασίες. Έχει επίσης ασχοληθεί με την τηλεόραση, το σινεμά και το τραγούδι. Από το 2011 συμμετέχει κάθε χρονιά και σε παιδικές παραστάσεις, ("Το μυστικό του βασιλιά", σκην. Θ. Ματίκα, και "Η κοιμβμένη ξύπνησε", σκην. Β. Θεοδωρόπουλος).

   
Εκτύπωση Επιστροφή στην αρχή