Ενδιαφέρουσες
Ιστοσελίδες
 Site Map  English
Aναζήτηση
Γενικές Πληροφορίες
Κατάλογοι Βιβλιοθήκης
Εργογραφία Συνθετών
Αρχείο Ελληνικής Μουσικής
Εκπαιδευτικά και Ερευνητικά Προγράμματα
Επικοινωνία με τη Βιβλιοθήκη
  E-mail  
  Οι ερωτήσεις σας  
  Ενημερωτικό Δελτίο  
Νέα της Βιβλιοθήκης
Ψηφιακή Βιβλιοθήκη
Γίνετε φίλοι της Βιβλιοθήκης
Τετράδιο (άρθρα-κείμενα)

Ακούστε
 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Σελίδα| Επικοινωνία με τη Βιβλιοθήκη| Οι ερωτήσεις σας|
Προηγούμενες Ερωτήσεις
Μάρη Τσαμακίδου 22/12/2006
Ερώτηση Πρόκειται να ανεβάσω Μπρεχτ και Τσέχωφ με τους μαθητές μας.Θα ήθελα να με προσανατολίσετε ως προς τη Μουσική Επένδυση των έργων των δύο Συγγραφέων(Ιστορίες του κ. Κόυνερ και Οι βλαβερές συνέπειες του καπνού) αντίστοιχα Σας ευχαριστώ πολύ Τσαμακίδου Μάρη
Απάντηση

Στη Βιβλιοθήκη δεν έχουμε κάποια μουσική που να έχει γραφτεί για τα έργα ή με αφορμή αυτά, παρόλα αυτά θα μπορούσαμε να σας προτείνουμε κάποιες μουσικές που ίσως να ταίριαζαν σας μουσική επένδυση των έργων που θα ανεβάσετε.
Για τον Μπρεχτ θα προτείναμε μουσική του Κουρτ Βάιλ (Kurt Weill), κάποια επιλεγμένα μέρη από τη μουσική του για θεατρικά του Μπρεχτ. Επίσης μια άλλη ιδέα θα ήταν μουσική του Χανς Αισλερ (Hanns Eisler), συνθέτη που επίσης έχει συνεργαστεί με τον Μπρεχτ. Σε αυτήν την περίπτωση καλό θα ήταν να επιλέξετε μουσική δωματίου.
Για τον Τσέχωφ θα σας προτείναμε μουσική κάποιου σύγχρονού του συνθέτη, όπως για παράδειγμα ο Τσαϊκόφσκι. Για ίσως κάτι πιο ελαφρύ θα προτείναμε κάποιες από τις πιο χιουμοριστικές μουσικές του Σοστακόβιτς (όπως π.χ. η Jazz Suite), που παρόλο που δεν είναι σύγχρονος με τον Μπρεχτ, συχνά το έργο τους παραλληλίζεται. 
Για ιδές σχετικά με συγκεκριμένα έργα και τις ηχογραφήσεις τους σας παραπέμπουμε το Κατάλογο της Βιβλιοθήκης (http://www.mmb.org.gr/page/default.asp?id=1728&la=1)

 

Επιστροφή στις ερωτήσεις
   
Εκτύπωση Επιστροφή στην αρχή