Ενδιαφέρουσες
Ιστοσελίδες
 Site Map  English
Aναζήτηση
Γενικές Πληροφορίες
Κατάλογοι Βιβλιοθήκης
Εργογραφία Συνθετών
Αρχείο Ελληνικής Μουσικής
Εκπαιδευτικά και Ερευνητικά Προγράμματα
Επικοινωνία με τη Βιβλιοθήκη
  E-mail  
  Οι ερωτήσεις σας  
  Ενημερωτικό Δελτίο  
Νέα της Βιβλιοθήκης
Ψηφιακή Βιβλιοθήκη
Γίνετε φίλοι της Βιβλιοθήκης
Τετράδιο (άρθρα-κείμενα)

Ακούστε
 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Σελίδα| Επικοινωνία με τη Βιβλιοθήκη| Οι ερωτήσεις σας|
Προηγούμενες Ερωτήσεις
ΜΑΡΙΑ ΑΘΑΝΑΣΕΡΗ 13/01/2011
Ερώτηση

Ως σύμβουλος επαγγελματικού προσανατολισμού σε Λύκειο της Αττικής  με μαθητές που έχουν αναπτύξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη μουσική, θα ήθελα να ενημερωθώ σχετικά με μουσικά εκπαιδευτικά προγράμματα και δραστηριότητες, κατάλληλα για μαθητές και ομαδικές επισκέψεις.

Απάντηση

Από πλευράς του Συλλόγου οι Φίλοι της Μουσικής και της Βιβλιοθήκης, αυτή τη στιγμή υλοποιούνται 2 προγράμματα σχετικά με την μουσική αγωγή των νέων.
Το ένα είναι ηλεκτρονικό, αφορά τον επαγγελματικό προσανατολισμό για επαγγέλματα από το χώρου του πολιτισμού (συμπεριλαμβανομένης και της μουσικής) και μπορείτε να το δείτε στη διεύθυνση http://ekpedeftiko.sfm.gr/
Το δεύτερο είναι οι ξεναγήσεις σχολείων στη Βιβλιοθήκη μας όπου τα παιδιά παρακολουθούν ειδικά σχεδιασμένες παρουσιάσεις ανάλογα με την ηλικία τους και τα ενδιαφέροντάς τους. Οι επισκέψεις γίνονται κατόπιν συννενόησης στο τηλέφωνο: 210 72 82 553.
Επίσης, τις προσεχείς μέρες θα βγεί και επίσημα στον αέρα το νέο ηλεκτρονικό πρόγραμμα της Βιβλιοθήκης "ΜελΟδύσσεια: μια μουσική ιστορία για νέους", με κείμενα, φωτογραφίες και μουσικά παραδείγματα, ελεύθερα διαθέσιμο στους νέους.


Επιστροφή στις ερωτήσεις
   
Εκτύπωση Επιστροφή στην αρχή