Ενδιαφέρουσες
Ιστοσελίδες
 Site Map  English
Aναζήτηση
Γενικές Πληροφορίες
Κατάλογοι Βιβλιοθήκης
Εργογραφία Συνθετών
Αρχείο Ελληνικής Μουσικής
Εκπαιδευτικά και Ερευνητικά Προγράμματα
Επικοινωνία με τη Βιβλιοθήκη
Νέα της Βιβλιοθήκης
  Πρόσφατα Αποκτήματα  
  Παρουσιάσεις Νέων Τίτλων  
  Επιλογή του Μήνα  
Ψηφιακή Βιβλιοθήκη
Γίνετε φίλοι της Βιβλιοθήκης
Τετράδιο (άρθρα-κείμενα)

Ακούστε
 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Σελίδα|
Νέα της Βιβλιοθήκης

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 2ο Συνέδριο Μουσικολογίας

H Βιβλιοθήκη σε συνεργασία με τον ΟΜΜΑ, με το περιοδικό «Μουσικολογία» και με τη συνδρομή του Ινστιτούτου Goethe Αθηνών και του Βρετανικού Συμβουλίου Αθηνών διοργάνωσε το Β΄ Διεθνές Συνέδριο Μουσικολογίας με θέμα Μουσική Ανάλυση και Ερμηνεία στις 4-6/11/2003 στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Το συνέδριο στο οποίο συμμετείχαν διακεκριμένοι μουσικολόγοι από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ήταν αφιερωμένο στη επέτειο των 100 χρόνων από τη γέννηση του Theodor W. Adorno.

Η προσέλευση του κοινού υπήρξε ιδιαίτερα μεγάλη για τα δεδομένα αντίστοιχων συνεδρίων και η συμμετοχή ήταν διαρκής και τις τρεις μέρες των εργασιών του Συνεδρίου. Φοιτητές, απόφοιτοι και καθηγητές των τριών Τμημάτων Μουσικών Σπουδών, καθηγητές μουσικής της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθηγητές ωδείων και μουσικοί, αλλά και ένα ευρύτερο μουσικόφιλο κοινό παρακολούθησαν με θέρμη τις εργασίες του Συνεδρίου.

Οι παρουσιάσεις των Ελλήνων και των προσκαλεσμένων ξένων ομιλητών κέντρισαν το ενδιαφέρον των συνέδρων και σε πολλές περιπτώσεις στάθηκαν αφορμή για γόνιμο διάλογο, νέες τοποθετήσεις και περαιτέρω αναπτύξεις εκ μέρους του κοινού.

Τις ανακοινώσεις των συνέδρων πλαισίωσαν τα προλογικά κείμενα των διευθυντών και εκπροσώπων των τριών συνδιοργανωτών του συνεδρίου, κκ. Ο. Φράγκου-Ψυχοπαίδη, C. Stroux και Ν. Τσούχλου, και η καταληκτική συναυλία της Καμεράτα Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής, υπό τη διεύθυνση του κ. Μάρκου Τσέτσου.

Ακολουθώντας την έκδοση των πρακτικών του Α' Διεθνούς Συνεδρίου Μουσικολογίας, οι διοργανωτές του Β' Διεθνούς Συνεδρίου Μουσικολογίας θα προχωρήσουν άμεσα στην έντυπη έκδοση των πρακτικών και αυτού του Συνεδρίου. Η Βιβλιοθήκη θα ενημερώσει τους αναγνώστες της μέσω αυτής της ιστοσελίδας για την ημερομήνια της έκδοσής τους.

 

Επιστροφή στα Νέα

   
Εκτύπωση Επιστροφή στην αρχή